Hoveniersbedrijf Willeboordse.nl
Tuinaanleg en tuinonderhoud voor particulieren, bedrijven en instellingen
_______________________________________________________

Grond en graafwerk.
Voorkomende werkzaamheden bij tuinaanleg zijn onder andere het grond en graafwerk; uw tuin wordt afgegraven waarna de grond kan worden afgevoerd. Eventuele verlichtingskabels kunnen worden aangelegd.
Bestrating.
In dit stadium wordt uw tuin op hoogte gebracht met zand waarna het straatwerk kan aanvangen met de door u uitgekozen bestratingmaterialen. In veel particuliere tuinen word gekozen voor sierbestrating met betonproducten.
Beplanting en overige opdrachten.
Wanneer het bestratingwerk is afgerond beginnen wij met het aanplanten van de gekozen beplanting en of graszoden voor een nieuw gazon. Het geheel kunnen wij completeren met het plaatsen van een schutting, vlonder of steiger. Vanzelfsprekend kunt u ook bij ons terecht voor losstaande opdrachten als de bestrating van uw garagepad, terras, vijverbouw en het plaatsen van tuinhuisjes. Ook de levering van alle materialen kunt u aan ons overlaten.
Offerte.
Wanneer u de exacte maten van uw tuin en de te gebruiken materialen van en voor uw tuin weet kunt u bij ons een offerteaanvraag doen, waarna u de offerte binnen een week van ons per mail of post ontvangt. Indien nog niet weet wat u wilt kunt tuinadvies krijgen. We komen langs op uw locatie en spreken met u de wensen door. Aan het uitbrengen van de offerte zijn voor u geen kosten verbonden.
Tuinaanleg.
Copyright © 2018 by "Reinier Willeboordse"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: info@hoveniersbedrijfwilleboordse.nl
Designed 08/2018
Zorgvuldig, snel en toch opvallend scherp geprijsd
 

     • Beplanting
Planten vormen het groene geraamte van de tuin en geven rust en kleur.
Beplanting bepaalt een groot gedeelte van de sfeer die een tuin uitstraalt.
De stijl van een tuin bepaalt de keuze van de beplanting, maar ook factoren als grondsoort en standplaats. Voor een goed beplantingsplan is vakkennis en inzicht nodig.
Er is veel mogelijk. Wij adviseren u er graag over.


     • Altijd een bloeiende tuin.
Het is belangrijk dat er in een tuin het hele jaar door iets te beleven is. Dit hoeft niet te betekenen dat er altijd iets bloeit, dat is zelfs niet altijd mogelijk. Maar ook het gebruik van groenblijvende beplanting en mooie structuren kunnen een tuin interessant maken. Meestal zullen we kiezen voor grotere groepen beplanting van één soort. De beplanting komt dan goed tot z'n recht. Bovendien vergemakkelijkt dit het onderhoud aanzienlijk. Maar net zo makkelijk maken wij een weelderig plan in cottagestijl… U zegt het maar!

     • De juiste plant op de juiste plaats.
Welke beplanting in uw tuin gebruikt kan worden is van een aantal belangrijke factoren afhankelijk, zoals de structuur van de bodem en de ligging van de tuin. Maar bovenal is het belangrijk welke beplanting bij het ontwerp past en wat u mooi vindt. Heeft u voorkeur voor bepaalde kleuren, of voor een bepaald soort bloemen? Vlinders in de tuin? Kruiden? Wij proberen het allemaal te verwerken in het beplantingsplan.

     • Het beplantingsplan.
Het beplantingsplan wordt gemaakt aan de hand van het ontwerp. De plantvakken worden exact aangeven en de nummers in de plantvakken komen overeen met de nummers op het beplantingsplan. Op het beplantingsplan zelf staan de Latijnse namen. U kunt veel van de verschillende plantsoorten terug vinden in de bekende plantenboeken. Wij kunnen alle soorten beplanting leveren. Mochten wij de beplanting leveren dan krijgt u altijd aanslaggarantie.

     • Blokhutten.
Een tweede huis in uw tuin? Dat kan met deze robuuste blokhutten. Extra opbergruimte, speelruimte, hobby- of zelfs werkruimte:deze blokhut brengt het binnen uw bereik.
De blokhutten zijn verkrijgbaar in wanddiktes 19 mm, 28 mm en 44 mm en natuurlijk in tal van diepten en lengten. Daardoor is voor bijna elke tuin wel een model beschikbaar.
Uiteraard is het ook mogelijk om een blokhut in afwijkende maten te verkrijgen of speciaal te laten maken. Helemaal afgestemd op uw wensen.

_______________________________________________________


Tuinerfafscheidingen
Om enige privacy in je tuin te krijgen of om een erfafscheiding te maken zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u een haag planten, een rooster met klimplanten plaatsen, of kiezen voor een schutting. Er zijn veel soorten erfafscheidingen, daarom is het belangrijk om goed te kijken welke bij uw tuin past. Hierin kunnen wij u advies geven. Hier volgt een overzicht.

Het voordeel van hardhout is dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft. Hardhout hoeft namelijk niet geïmpregneerd of geverfd te worden. Tropisch hardhout heeft een natuurlijke duurzaamheid van minimum 25 jaar.
In tegenstelling tot hardhout moet een schutting van vurenhout goed onderhouden worden. Het wordt namelijk sneller aangetast door regen en wind. Vurenhout (witte den) laat zich door zijn gesloten celstructuur slechts enkele millimeters diep impregneren. De duurzaamheid is dan minimaal 10 jaar.
Naaldhout is van nature niet duurzaam genoeg voor onbehandeld gebruik in de tuin. De duurzaamheid is onbehandeld minimaal 6 a 7 jaar. Het wordt verduurzaamd met een niet-metaalhoudend verduurzamingsmiddel zoals propiconazole. De keuze van de juiste houtsoort is dan bepalend voor de kwaliteit van het eindproduct.
Grenenhout (rode den) laat zich door zijn open celstructuur diep impregneren, tot aan de kern en zelfs gedeeltelijk tot in het kernhout. De duurzaamheid is dan minimaal 15 jaar.

Beton Schuttingen zijn er in veel verschillende soorten en maten, elke gewenste maat of uitvoering is mogelijk. Er wordt gewerkt met betonnen palen waardoor de tuinafscheiding een sterk fundament heeft en geen rot kan veroorzaken. Dit zorgt ervoor dat deze tuinafscheiding een zeer lange levensduur heeft. De betonnen palen kunnen worden geleverd  met een ronde bol of diamant kop.
     • Haag.
U kunt een Haag gebruiken als erfafscheiding. Vaak advieseren wij dan een liguster of een haagbeuk. Deze soorten horen namelijk in ons land thuis en ze leveren ook de meeste voedsel op voor dieren. Omdat de haag moet groeien duurt het enige tijd voordat een haag privacy bied

     • Rooster van klimplanten
In plaats van een haag kun je ook kiezen voor een klimrooster van betongaasraster. Deze wordt tussen een paar palen opgehangen. Tegen het klimrooster kun je dan klimplanten zoals klimop plaatsen. Binnen een jaar zit het rooster dicht.

     • Matten.
Matten van bamboe, wilgentenen en riet zijn zeer geschikt als schutting. De schermen gaan ongeveer 10 jaar lang mee.

     • Schuttingen.
Zie hiervoor de volgende pagina.


     • Draadkorven.
Zie hiervoor de volgende pagina.