Hoveniersbedrijf Willeboordse.nl
Tuinaanleg en tuinonderhoud voor particulieren, bedrijven en instellingen
_______________________________________________________

• Goed tuinonderhoud is belangrijk.
Een tuin is constant in beweging. Planten groeien, de seizoenen wisselen en strenge vorst, extreme droogte of vervelend ongedierte kunnen soms behoorlijk wat schade aanrichten. Een tuin vraagt daarom constant om begeleiding. Goed tuinonderhoud is belangrijk. Gras maaien is niet zo ingewikkeld, net zo min als het wegknippen van uitgebloeide bloemen in de border. Ook het snoeien van een haag gaat de meeste mensen aardig goed af.
Maar wat te doen als de Skimmia geel blad krijgt, welke behandeling vraagt een oude fruitboom waarin dood hout verschijnt en hoe snoei je een hortensia die te groot wordt?
Tuinonderhoud, in de breedste zin van het woord, kan probleemloos aan ons worden overgelaten:

Compleet onderhoud
Periodiek onderhoud
Jaarlijks onderhoud
Bomen
Groenafval

    •  E-mail.
Stuurt u gerust eens een mail naar:
info@hoveniersbedrijfwilleboordse.nl

Tuinonderhoud.
Copyright 2018 by "Reinier Willeboordse"    All Rights reserved    E-Mail: info@hoveniersbedrijfwilleboordse.nl
Designed 08/2018
Zorgvuldig, snel en toch opvallend scherp geprijsd
Tuinonderhoud.
_______________________________________________________

• Compleet onderhoud.
Compleet tuinonderhoud, wanneer u het onderhoud geheel uit handen wilt geven.
Hoveniersbedrijf Willeboordse stelt samen met u een onderhoudsschema op, dat u en uw tuin het beste past.
Wanneer u het onderhoud geheel uit handen wilt geven, komen wij volgens vaste afspraken bij u het gazon maaien, het onkruid wieden, hagen snoeien (zomer- en wintersnoei), maar ook: kanten steken, vijvers controleren en schoonhouden, gazons en borders bemesten, mollen bestrijden, plantenbakken verzorgen, inplanten etc.
In het voorjaar wordt uw gazon geverticuteerd, bemest en worden de laatste planten gesnoeid en de borders bemest.

Maaien gebeurt in het seizoen tweewekelijks, de onkruidbestrijding een maal per drie of vier weken, afhankelijk van grondsoort en ligging van uw tuin.

Zijn er planten welke aangebonden moeten worden, of waar de uitgebloeide bloemen uit moeten, dan hoort dit uiteraard ook bij de werkzaamheden.

Vanaf half oktober begint het zogenaamde "winterklaar" maken van uw tuin. Dan wordt er veel gesnoeid, de tuin gespit en bladvrij gemaakt en worden er desgewenst
winterbloeiers e• Periodiek onderhoud
Bij deze vorm van periodiek onderhoud kunt u sturing geven aan de tijd die wij nodig hebben om uw tuin in topconditie te houden.
Bij het periodiek onderhoud maken wij bijvoorbeeld met u de afspraak dat u zelf het gras maait en wij voor de rest zorgen.
Ook is het mogelijk dat u doet wat u kunt of wilt en dat wij bijvoorbeeld een maal in de zes weken de puntjes op de i kom zetten.
Heeft u veel tijd gehad om zelf te tuinieren, dan zijn wij snel klaar!
Heeft u weinig tijd gehad, of is het slecht weer geweest dan zijn wij langer bezig.

Deze afspraken maken wij vooral bij mensen die het leuk vinden om in de tuin te werken maar niet zeker zijn van hun vrije tijd of niet van die heel groene vingers hebben.
Maar ook met mensen die weten dat vakkundige ondersteuning belangrijk is om een tuin over langere perioden in topconditie te houden.
Ook hierbij ontvangt u in overleg een vast jaarschema waarop precies staat welke week wij bij u langs komen!
• ............
Als u een goede tuinier bent en voldoende tijd heeft om zelf het onkruid te lijf te gaan en uw gazon te maaien, blijven er toch werkzaamheden over waarbij u de hovenier nodig heeft. Dan kunnen wij dat werk, waar de vakman voor ingeschakeld moet worden, uit handen nemen.

     • Winter- of zomerklaar maken.
Wij maken dan met u de afspraak om bijvoorbeeld in het najaar of het vroege voorjaar de tuin respectievelijk winter- of zomerklaar te maken, waarbij wij alle onkruid verwijderen, blad ruimen, snoeien, bollen poten en organische mest over de borders en het gazon aanbrengen.
Heeft u een gazon dan is het raadzaam dit in het voorjaar te laten verzorgen. U moet daarbij denken aan: verticuteren, bezanden en/of bemesten.

Wij zorgen dan ook voor mos- en onkruidbestrijding in uw gazon, zodat u zeker weet dat u iedere zomer een mooie groene grasmat in uw tuin heeft. Ieder jaar bekijken wij dan opnieuw wat Hoveniersbedrijf Willeboordse voor u kan betekenen.
Op een speciaal hiervoor ontwikkeld formulier laten wij u medio oktober weten wanneer we langskomen en wat we gaan doen.
U hoeft dus niet ieder jaar te bellen, u ontvangt automatisch bericht!
Naast de verschillende vormen van tuinonderhoud zijn er nog een aantal onderdelen waarvoor u op onze specialiteit kunt bouwen.

     • Bomen.
Een van die specialistische onderdelen is het snoeien en/of verwijderen van bomen en boomstronken (stobben) . Wij verstaan de kunst om op lastige plaatsen een hoge boom te snoeien of te verwijderen. Met recht "hoogstaand" vakwerk.
Bedenk wel dat grote bomen niet zonder meer mogen worden omgezaagd. Binnen de gemeente Middelburg dient een kapvergunning aangevraagd te worden voor bomen die in openbaar gebied staan.

Voor bomen in (private) tuinen of erven geldt dat geen kapvergunning vereist is voor het kappen van maximaal 3 bomen, als deze bomen niet staan op een door B & W vastgestelde lijst van waardevolle tuin- en erfbomen. Zie voor verdere informatie:

Gemeente Middelburg: Bomenkappen,omgevingsvergunning.
http://www.middelburg.nl/Digitale_Balie/Producten/A_t_m_E/
Bomen_kappen_omgevingsvergunning


Gemeente Middelburg: APV 1997 (Aanwijzingsbesluit waardevolle tuin- of erfbomen; art. 4.5.2, lid 2).
http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/
Middelburg/42157/42157_1.html

Gemeete Middelburg: Bijlage Lijst waardevolle bomen.
http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/images/Middelburg/
i35780.pdf

De vergunningcheck om te controleren of u een omgevingsvergunning nodig hebt of een melding moet doen.
https://www.omgevingsloket.nl/Particulier/particulier/home/checken?init=true&clear-case=true#/home/checken/WerkzaamhedenWABO
     • Groenafval
Vrijkomend groenafval wordt door ons aangeleverd bij DELTA Milieu in Nieuwdorp, Vlissingen Oost.
DELTA Milieu heeft hier een open composteerinrichting met een capaciteit van 25.000 ton groenafval.
Deze wordt ingezet voor de recycling van groenafval zoals:
snoeihout, slootvegetatie, bermgras, boomstobben en plantaardig groenafval.
Met moderne omzetmachines, geforceerde beluchting en bevochtiging slaagt DELTA Milieu erin om van GFT-afval een hoogwaardig product te maken: compost.